Alla inlägg den 5 mars 2008

Av Gasoline - 5 mars 2008 13:03

Jag har skrivit det förr här på nätet och jag skriver det igen. Jag va nyss ute och sökte lite på nätet på ordet "raggare" och i princip det ända man kan läsa är att dom är sluskar, äckliga och vidriga, bränner däck, fjantar runt, alkoholister och gud vet vad va man kan läsa. Vilket jag vill säga är helt fel, den som säger så vet inte vad en raggare är, måste ha stött på någon fjortisraggare eller någon wannabe.

I dagens samhälle snackar vi mycket om att man inte ska dömma ut folk, att alla är lika mycket värda. Men i själva verket gör vi alltid allt tvärtt om. Att säga att alla som påstår sig vara raggare är äckliga är som att säga att alla med stora tuttar och blont hår är korkade och lättfotade. Eller bara för att man är utlänning så misshandlar man sin fru och gör inbrott. 

Är detta verkligen rättvist?

En brunett kan vara minst lika korkad och lättfotad och en svensk kan lika görna misshandla frun sin och göra inbrott. 

Men ja, jag får faktiskt erkänna att det finns svin till raggare, precis som med alla andra grupper.

Jag hoppas att ni förstår vad jag vill ha fram med detta.

Av Gasoline - 5 mars 2008 12:43

Jag håller just nu på att läsa en bok; Jag överlevde! Som är en av de överlevande judarna från andra världskriget, Mitek Grocher heter han. Har nästan läst halva boken nu. Han är inte världens bästa författare, men eftersom jag är intresserad av förintelsen och allt det där så är detta en bok för mig. 

När jag skrev att han inte va världens bästa författare så medande jag att han inte skriver boken som en vanlig bok, utan mer vad som kom upp i hans hjärnba just när han skrev. Det intressanta är att man får veta hans familjs bakgrund, hans reflektioner och en sann berättelse, istället för att sitta och läsa en bok av en författare som hittat på en historia utifrån fakta den har hittat. Denna kille berättar sin historia om vad han har varit med om.

Ännu har jag inte kommit till den delen där han hamnar i konsentrationslägret, men just nu lever han och hans, en gång så rika familj fattiga i gettot i Warszava och nazisterna är och härjar på gatorna för fullt.

Anledningen till att jag läser just denna bok är för att denna man var och hälsade på i min lillasysters skola och föreläste om detta, och då fick eleverna tillfälle att köpa hans bok.

Skriver mer om den när den är utläst. Och vad vi än gör, så får vi aldrig glömma vad som hänt!


Ovido - Quiz & Flashcards